РЕГЛАМЕНТ НА ПЕТИ ТУРНИР ПО ШАХМАТ ЗА ДЕЦА ЗА КУПА „ЕВРОСОФИЯ“ – Ан Пасан и Приятели

Организатори: ШК Ан Пасан и БФШ 1928.

Дата и място на провеждане:  21 декември 2019 г., град София,  улица „Бизнес парк София“ 1, Бизнес Парк София сграда 10 - 3P Pizza Pasta Pastry.

Цел на турнира: Популяризиране на шахматната игра сред подрастващите. Провеждане на един детски коледен празник с много награди и изненади. Трансформиране на детски турнир ЕвроСофия в Шахматен Турнир „Ан Пасан и приятели“.

Контрола на игра: 15 минути на състезател до края на партията, с добавяне на 5 секунди преди всеки изигран ход, считано от първия.

Система на провеждане: Швейцарска система. За направа на двойките се използва компютърната програма „SWISS MANAGER“.

Валидност на турнира: Турнира важи за международно ЕЛО по ускорен шахмат.

Право на участие: Първите 60 състезатели, родени на и след 01.01.2005г. ,  заплатили турнирна такса за участие в размер на 25 лева и подали заявка на e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Заявките за участие се приемат до 18:00 часа на 20 декември 2019 година, и ще бъдат обявени на www.chess-results.com.

Награди:

По генерално класиране:

1-во място: 200 лв , златен медал и Купа ЕвроСофия

2-ро място: 150 лв  и сребърен медал

3-то място: 120 лв и бронзов медал

4-то място: 100 лв

5-то място: 80 лв

6-то място: 70 лв

9-мо място: 60 лв

8-мо място: 50 лв

9-то място: 40 лв

10-то място: 30 лв

Най-добре представило се момиче: 100 лв

Специални награди:

<<Всеки 1-ви>> Предметни награди за всеки състезател, който в крайното класиране е на „… и първо място“: Двадесет и първо, Тридесет и първо, Четиридесет и първо и Петдесет и първо място.

<<Щастливи числа>>   Предметни награди за всеки състезател, който в крайното класиране е на място от така наречените: „Щастливи числа“: 11-то; 22-ро; 33-то; 44-то и  55-то място.

Победители във възрастови групи:

Златен, сребърен, бронзов медал и предметна награда ще получат най-добре класиралите се момичета и момчета  в следните възрастови групи: U08; U10; U12; G08; G10; G12;

Следете на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/ChessCupEuroSofia/ представяне на спонсорите и наградите.

ПРОГРАМА:

09.00 – 09.45 Записване на участниците

09.45 – Техническа конференция и официално откриване

10.00 I-ви кръг

11.00 II-ри кръг

12.00 III-ри кръг

13:00 Обедна почивка

13.30 IV –ти кръг

14.30 V-ти кръг

15.30 VI-ти кръг

16.30 VII –ми кръг

17.30 Награждаване и закриване

КЛАСИРАНЕ – Класирането е според броя на набраните точки. При равенство в точките се прилагат следните допълнителни показатели: Резултати в една и съща точкова група; Бухолц (-1); Бухолц; Брой победи; Перформанс Допълнителните показатели се изчисляват, съгласно заложените параметри в утвърдения от ФИДЕ софтуер Swiss Manager“.

СЪДИЙСТВО: Турнирът се ръководи от следния съдийски състав: Главен съдия: Николай Тодоров, съдии: Ивайло Стоянов и Светлин Марков. Решенията на съдиите мога да бъдат обжалвани пред турнирен комитет. Обжалването трябва да бъде не по-късно от 5 минути след съдийското решение, при внесена такса за контестация в размер на 50 лева. Таксата трябва да се връчи на Председателя на турнирния комитет. Ако контестацията бъде уважена, сумата ще бъде върната веднага. Ако контестацията бъде отхвърлена, сумата остава в полза на организаторите. Решението на турнирния комитет е окончателно.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ: Всички състезатели са длъжни да спазват Правилника на шахматната игра и настоящия Регламент и да изиграят своите партии в духа на „феър плей“ – честна игра. Всички състезатели, със записването си за участие се съгласяват партиите им да бъдат излъчвани он-лайн в Интернет. Правата върху партиите им, излъчвани он-лайн, са на организатора на турнира и без негово съгласие не могат да бъдат премахвани от сайта на оператора, излъчващ он-лайн предаването.

Всички състезатели, със записването си за участие се съгласяват да бъдат заснети в игралната зала и по време на награждаването с цел отразяване на турнира и популяризиране на шахматната игра.

Главният съдия съобщава наближаването на старта на всеки кръг пет минути, преди началото на кръга, съгласно програмата на турнира. Състезателите не е препоръчително да носят мобилни телефони или други електронни средства за комуникация в зоната на състезанието. Ако подобно средство произведе звук, състезателят губи партията. Забранено е да се правят анализи в зоната на състезанието. Зоната на състезанието включва: залата за игра и тоалетните помещения. До 10 минути от началото на кръга, всеки състезател/състезателка, който/която не се е явил/а пред шахматната дъска ще загуби служебно партията си незабавно. Ако до 10 минути след началото на кръга и двамата състезатели/състезателки не са се явили пред шахматната дъска то и двамата/двете ще загубят служебно партията си. Снимки със светкавици или допълнително осветление се разрешават само в първите пет минути на всеки кръг. Зрители в залата за игра не се допускат. Правилникът на ФИДЕ за шахматната игра е на разположение на състезателите. Състезателите/Състезателките са запознати и приемат да спазват настоящия регламент.

Организаторите си запазват правото, за наложителни промени в регламента.