На 9 ноември в Министерството на младежта и спорта в София се проведе среща на министър Красен Кралев с управителния съвет на БФШ 1928. Участие от страна на шахматната федерация взеха председателят д-р Руслан Тошев и членовете на УС Алекси Йовчев, Георги Недев, Маргарита Войска, Пламен Симеонов и Янко Кесаровски. По време на разговорите министър Красен Кралев е потвърдил желанието си шахматните клубове и ръководството на БФШ 1928 да продължават да работят за утвърждаването на авторитета на шахматния спорт у нас и името на България по света, за което много допринася неотдавнашното приемане на страната ни за член на Международната шахматна федерация ФИДЕ. За предстоящите общи събрания в Трявна и Плевен, министър Кралев е заявил, че ще изпрати представители на Министерството на младежта и спорта, които като наблюдатели да го информират за протичането им, и спазването на законите и Устава на БФШ 1928. Относно това дали едно събрание и взетите на него решения са легитимни, то компетентната институция е българският съд.