От 26 февруари до 6 март село Чавдар за втори път стана домакин на финала на Държавното индивидуално първенство по шахмат за жени. Участие вземха 8 състезателки (по азбучен ред): Адриана Николова ("Марица Изток" Раднево), Белослава Кръстева (ШК "Левски" София), Виктория Радева ("Марица" Пловдив), Габриела Антова ("Шах 21" София), Елиф Мехмед ("Чесбомб" Пловдив), Елица Раева ("Пристис" Русе), Петя Караиванова (ЦСКА София) и Стефи Бедникова ("Капабланка" Дупница). Системата на шампионата е кръгова ("всеки срещу всеки"), а главен съдия е международният арбитър на ФИДЕ Ружка Генова.

След драматична развръзка, продължила до изиграването на последния ход, пловдивчанката ВИКТОРИЯ РАДЕВА за втори пореден път завоюва шампионската титла. Последния кръг се оказа решаващ. Двете основни претендентки за титлата Виктория Радева и Адриана Николова загубиха партиите си, съответно срещу Габриела Антова и Елица Раева. Така разликата от половин точка в полза на Радева се запази и тя спечели купата. Сребърен медал спечели АДРИАНА НИКОЛОВА, а бронзов – БЕЛОСЛАВА КРЪСТЕВА. На ччетвърто място се класира Габриела Антова, с равни точки със сребърната и бронзовата медалистки, но със загуби и от двете в личните партии.

Ето резултатите и класирането: