Българската федерация по шахмат 1928 чрез спонсорска подкрепа, осъществена от Спортен клуб по шахмат „Шумен“, получи възможност да предостави 2 интернет-курса от 29 урока на екс-световния шампион Гари Каспаров. Уроците са за напреднали млади шахматисти и включват стратегия, тактика и дебютна теория. Обучението се води на английски език. Общата стойност на един пакет е 100 щатски долара.

БФШ 1928 обявява КОНКУРС за 2 места - 1 младеж и 1 девойка до 18 години на когото/която ще бъде предоставена възможността да бъде част от мастер-класа на Гари Каспаров. Желаещите трябва да изпратят на e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. в свободна форма кратко мотивационно писмо, в което да опишат шахматните си постижения и защо желаят това обучение, до 15 септември 2019 г.

Към сайта на Гари Каспаров

Победителят в конкурса ще бъде определен до 30 септември от жури, с представители на Комисията по ДЮШ към БФШ 1928 и СКШ „Шумен“ в състав: Илиян Хараланов, Атанас Димитров, Неделчо Чепаринов, Даян Нинов, Мирослав Митев и Николай Тодоров.

======================================

След като се запозна с писмата, изпратени от желаещите да участват в конкурса, комисията реши да присъди две награди за девойки – на ВИКТОРИЯ РАДЕВА – двукратна държавна шампионка на България за жени, бивша световна вицешампионка за девойки и на НУРГЮЛ САЛИМОВА – водачка в световната рейтинг-листа до 16 години и бивша световна шампионка за девойки. Наградата за юноши получава ХРИСТИЯН ИЛИЕВ – медалист от държавни първенства. Честито на печелившите!