Българската федерация по шахмат 1928 и временната Съдийска комисия към БФШ 1928 организират два курса
за шахматни съдии – нови, за повишаване на съдийски категории и запознаване с актуални промени в правилниците на ФИДЕ.
Първият ще се проведе на 26 и 27 септември в клуба на Сдружение „Шахматен клуб-Пловдив“ на ул. „Хан Аспарух“ No 21 в гр. Пловдив. Организатор на събитието е Сдружение "Шахматен клуб – Пловдив". Лектори ще бъдат международните съдии на ФИДЕ инж. Здравко Недев и инж. Илияна Полендакова.
За справка: инж. Здравко Недев: 0888 528 495, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или  инж. Илияна Полендакова: 0888 578 780, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Повече информация: ТУК

Вторият ще се проведе в София на 3 и 4 октомври, в залата на Учебен център „Лърнинг хъб“ на адрес: бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ № 94, I етаж, (в непосредствена близост до Театър „София“ и метростанция „Театрална“ в сградата на Държавната музикална академия). Организатор на събитието е СКШ „Левски“. Лектори ще бъдат международните съдии на ФИДЕ д-р Радислав Атанасов и Иван Стойнов. Извън програмата на курса лекция ще изнесе и Николай Тодоров, председател на СКШ „Левски“.
За информация: Николай Тодоров: 0885 80 60 60, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или  д-р Радислав Атанасов: 0893 396 424, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Покана за курса с програмата може да видите ТУК.

С провеждането на два курса БФШ 1928 дава възможност на желаещите да изберат подходяща дестинация и дати, според ангажиментите си.