От 24.09. до 27.09.2020 в Висшето училище по мениджмънт на град Добрич се проведоха за трети път училищни първенства до 7, 9, 11, 13, 15 и 17 г. за двата пола. Любопитна подробност е, че Ректорът доц. Тодор Радев е състудент и приятел на световния шампион Анатолий Карпов и по тази причина питае симпатия към шахматните надежди на България. Голяма част от активните треньори от цялата страна преодоляха сериозни разстояния, за да представят наученото от своите близо 90 възпитаници. Условията за игра и възстановяване на малките рицари бяха отлични. Медалите и купите бяха разпределени измежду повече от десет клуба. Над всички обаче блестеше Момчил Петков от местния шахматен конвейер Енергия 21. При него знанията, възпитанието и интелектът практически вече елиминират тактическите и стратегически грешки, което е залог за бъдещи големи успехи в шахмата. Бяха излъчени 11 шампиони и 22 техни подгласници.

Тази година турнирите съвпаднаха с празника на града - преминаването на Добрич от Румъния към България. По този повод гости на града бяха Президентът Румен Радев, министрите Красимир Каракачанов и Деница Сачева. На откриването на проявата присъства кметското ръководство на община Добрич, а закриването ръководи Президентът на БФШ 1928 д-р Руслан Тошев - депутат от Парламента. Той връчи на 12 треньори персонални сертификати за личен принос в тази спортна проява. След официалната част д-р Тошев свика всички представители на клубове на кратък брифинг, където, в присъщия си лаконичен стил, разясни перспективите пред шахматното движение за през следващите няколко месеци.

С тази проява БФШ 1928 постави началото на синхронизиране на проявите от държавния календар и международните карендари на ФИДЕ и ЕШС.

Имената на новите държавни шампиони в индивидуалните училищни първенства на България за 2020 г. са:
1. Никола Бойчев , момчета до 7 г., ШК Варна / Варна
2. Георги Димитров , момчета до 9 г., ШК ЦСКА / София
3. Лев Беленки, момчета до 11 г. ШК Варна / Варна
4. Валентин Данов до 13 г. ШК Рицар /София
5. Никола Димов до 15 г. ШК Славия /София
6. Момчил Петков до 17 г. ШК Енергия 21 /Добрич
7. Александра Генчева до 7 г. ШК Одесос Варна
8. Ралица Аршинкова до 9 г. ШК Ан Пасан/ София
9. Йоана Кръстева до 11 г. ШК Елит/ София
10. Ивелина Христова до 13 г. ШК Шах 21 /София
11. Ася Григорова до 15 г. ШК Ивис плюс/ София