На заседанието си на 14 октомври 2020 г. Управителният съвет на Българската Федерация по Шахмат 1928 разгледа доклада на Временната съдийска комисия към БФШ 1928 за инцидента с партията от последния кръг на ДОП за мъже (Приморско, 07-14.09.2020) между гросмайсторите Евгени Ерменков (ШК „Енергия 21“-Добрич) и Владимир Димитров (ШК „Левски“-София). Членовете на Управителния съвет категорично заявиха, че договаряне на резултат от партия преди началото на кръга и отразяването ѝ като редовно изиграна е недопустимо, а реакцията на главния съдия  FA Георги Бедников е неправилна. Предвид на това, че г-н Бедников е дългогодишен  уважаван шахматен съдия и това е неговото първо нарушение, и че  той признава и осъзнава, че е допуснал сериозно грешка, УС реши следното:

1) Отстранява FA Георги Бедников от съдийските състави  за състезанията от Държавния Спортен Календар за 2021 г.

2) Възлага на Временната съдийска комисия  да проучи възможността за корекция на резултата от партията Евгени Ерменков - Владимир Димитров.