Скъпи приятели,

В последно време във форумите се появиха твърдения от членове на УС, че не могат да се свържат с мене. Заявявам, че през последния месец нито Маргарита Войска, нито Георги Павлов са ме търсили. Който твърди обратното да го докаже. Не съм отговарял на писанията, защото не мисля, че отношенията трябва да се изясняват по форумите, а и не ги следя систематично.

На заседанието на УС вчера бях неприятно изненадан, че част от членовете не познават устава и закона. Само едно желание не е достатъчно.

Г-н Павлов нееднократно е заявявал нежелание да продължи да работи за Федерацията. С пълномощното, основано на чл. 27, т.5 от Устава, което му бях дал, му бяха делегирани всички права, които председателят/председателите имат.

Предвид желанието на г-н Павлов, оттеглих пълномощното. Благодаря му за всичко, което е направил досега. Припомням, г-н Павлов, г-н Николай Тодоров  и аз като председател на Федерацията направихме невъзможното, за да  преодолеем огромните проблеми, пред които беше изправен българският шах през 2017-2018. Той също така е осигурявал средства за дейността на Федерацията. Г-н Павлов и неговият клуб ще бъде организатор на ДОП.

На заседанието, което се състоя вчера, заедно с други решения, се взе и това да се направи ревизия на касовите наличности.

Предвид горните факти, взех решение да дам пълномощно, аналогично на това, което имаше г-н Павлов на международния майстор, нациoанален арбитър и дипломиран треньор по шах г-н Атанас Куртенков. Смятам, че с познанията и качествата си той ще бъде ползен за работата на федерацията.

Д-р Руслан Тошев

Председател на БФШ 1928