БФШ 1928 кани всички председатели на клубове или родители на деца до 14-годишна възраст, които имат интерес, да подадат заявка за участие в Първенството на Европейския съюз в Чехия, Kouty nad Desnou, от 13 до 22 август 2021 г.

България по традиция участва в тези шампионати. За 2021 г. домакините поемат разходите (без пътни и организационна такса от по 80 евро на участник и водач) на по 1 (един) представител за всяка от възрастовите групи – до 8, 10, 12 и 14 години, общо 4 участници и 1 водач. Първенството е открито и за други участници, които сами са поели разноските по участието си.

Заявките следва да бъдат подадени в срок до 18,00 часа на 7 юли 2021 г. до председателя на Комисията за развитие на детско-юношески шахмат Даян Нинов на е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. с копие до This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Заявката да съдържа три имена на участника, FIDE ID, FIDE рейтинг по класически шахмат към 01.07.2021 г.

Комисията, по определени от нея критерии, трябва да определи четиримата български представители и водача в срок до 10.07.2021 г., както и да представи списък на другите български състезатели, участващи на свои разноски.

Всичко за първенството: European Union Youth Chess Championship 2021 (europechess.org)