От 19 до 26 юни хотел „КООПׅ“ в Китен стана арена на мачовете от Държавните отборни първенства. Проведоха се общо 6 състезания – по блиц, ускорен и класически шахмат,  съответно за мъже и жени. Участие взеха около 140 състезатели от общо 21 клуба от цялата страна.

При мъжете за девети пореден път шампионската титла в класическия шахмат спечели отборът на „Абритус“ Разград с 6 победи 1 равен мач. Заслугата за успеха е на гросмайсторите Радослав Димитров, Момчил Николов, Борис Чаталбашев и Ивайло Енчев и на Александър Ташев, както и на селекционера на отбора мс Росен Русев и мениджъра Иво Владимиров. Подгласници на шампионите станаха шахматистите на „Славия“ (Пламен Стоименов, Николай Ставрев, Васил Тричков, Лъчезар Колев, Антон Петров и Атанас Кулев), а с бронзовите медали се окичиха състезателите на „Чесбомб“ Пловдив (Мартин Петров, Цветан Стоянов, Елиф Мехмед и Иван Кочиев). В турнира по ускорен шахмат шампион е отборът на ОШК „Пазарджик“, а в този по блиц „Абритус“ дублира титлата си.

При жените шампионската титла спечели отборът на „Асеновец 2006“ от Асеновград в състав Гергана Пейчева, Патрицие Найманова, Ирина Петкова, Маргарита Балимезова с треньор Неделчо Чепаринов. Подгласнички на шампионките станаха шахматистките на „Шах 21“ София и „Локомотив“ Пловдив. В турнирите по ускорен шахмат и блиц титлите спечи отборът на „Шах21“ София.

Условията в хотелския комплекс „КООП“ бяха добри и стимулираха добрите изяви на отборите. Част от партиите бяха предавани на живо в интернет от техническия екип на Борислав Ризов. Съдийският екип в лицето на главния съдия Иван Стойнов и съдии Мирослав Митев и Ивайло Стоянов се справи с всички предизвикателства и допринесе за духа на феър плей.