"СВЕТОВНИ УСПЕХИ НА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ШАХМАТ" автор Николай Тодоров, издателство "Българи"

България е единствената нация в света, която за повече от година след 16 октомври 2005 г. има световни шампиони и при мъжете и при жените! Това е уникален факт, който ни дава основание за гордост. Книгата съдържа общо 18 очерка за най-популярните и титуловани български гросмайстори и млади таланти, спечелили медали от световни първенства, световни училищни първенства и първенства за сеньори: ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ, АНТОАНЕТА СТЕФАНОВА, КИРИЛ ГЕОРГИЕВ, ВАСИЛ СПАСОВ, КАТРИН АЛАДЖОВА, НУРГЮЛ САЛИМОВА, ЛЮБЧО СПАСОВ, ДЕНИЦА ДРАГИЕВА, МОМЧИЛ ПЕТКОВ, ВИКТОРИЯ РАДЕВА, МАРИЯН БОЙЧЕВ, ЦВЕТАН СТОЯНОВ, ЛЮБКА ГЕОРГИЕВА-ГЕНОВА, ВИОЛЕТА РАДАНСКА, ВАЛЕНТИН ЙОТОВ, ГАБРИЕЛА АНТОВА и ДИЛЯНА ИВАНОВА. За всеки от тях са публикувани избрани партии. Специално място е отделено на поставения в София през 2009 г. и вписан в книгата на "Гинес" световен рекорд в класическия шахматен сеанс. Книгата, в обем от 288 страници, е богато илюстрована с множество снимки, на луксозна хромова хартия и е с твърда подвързия. Цената на книгата e 24 лв. За поръчки – GSM: 0885 80 60 60 или e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Доставката до офис на "Еконт" е за сметка на издателството.

 

През м. Април 2020 година излезе от печат книгата за международен майстор Богомил Андонов  "Международен майстор Богомил Андонов. 51 избрани партии". Богомил Андонов беше един елитен и колоритен, неповторим шахматист и човек! Книгата е с меки корици и съдържа 51 избрани и коментирани негови партии.
Автор на книгата е Международен майстор Велислав Куков. Разпространява се по заявка или на имейл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

В средата на декември 2019 г. ще излезе от печат книгата „Иван Радулов – избрани партии и комбинации”. Тя е в обем от 504 страници формат 70/100/16 с твърди корици и съдържа 462 партии и 91 комбинации на четвъртия български гросмайстор. Голяма част от партии са коментирани с текст от гросмайстора и негови съвременници. Ориентировъчна цена 28 (двадесет и осем) лв. Книгата е издание на издателсто „Тип-топ-прес”, а неин автор е Стефан Сергиев. Тя  ще се разпространява само по предварителна заявка, която следва да бъдат направена до 30 ноември 2019 г. на е-mаil: radulov462@abv.bg  

След излизане на книгата от печат подалите заявка ще бъдат увдомени за нейното получаване и начина на заплащането й.

„ПРАВИЛНИК НА ШАХМАТА НА ФИДЕ“, в сила от 1 януари 2018 г. е ценно помагало за всички съдии, треньори и организатори на шахматни прояви. Преводач на оригиналната версия от английски език е ФИДЕ майстор Боян Тонков. Консултанти и редактори са българските топ-рефери – международните съдии на ФИДЕ Здравко Недев и Румен Ангелов. Оформлението на книжното тяло е на мс Николай Тодоров, съдия републиканска категория.

 

Сборникът "40-ти юбилеен международен шахматен турнир Мемориал "Георги Трингов" представя цялата история на откритите шампионати на България от 1966 година до днес. Поместени са класирания от всички 39 завършили турнири, както и партии на победителите. Сборникът е пълноцветен, богато илюстрован, отпечатан на луксозна хартия. Книгата ще бъде подарък от организаторите (СШК "Локомотив" Пловдив с президент Харалампи Ванев) на всички наградени участници в 40-тия юбилеен Мемориал "Георги Трингов" през първата седмица на февруари в Пловдив.