На 02.09.2021г., след 1 седмица, изтича мандатът на управляващите "БФШ 1928" - председателя Руслан Тошев, Управителния съвет, Временната съдийска комисия и другите органи, но никой не знае какво става и ще има ли някога финансова ревизия и Общо отчетно-изборно събрание.
Липсата на управление доведе шаха ни до поредната национална катастрофа, а разграбването на активите и банковите сметки, запечатването на офисите от Николай Тодоров и блокирането на дейността определят предстоящия фалит и необходимостта от нова национална федерация.
Всеки знае виновниците за предходната ни катастрофа - членовете на УС на БФШ и ръководството на БФШ, та дойде време да се съобщят и виновниците за настоящата катастрофа - членовете на УС на "БФШ 1928" и ръководството на "БФШ 1928".
За съмняващите се привеждаме сравнителна таблица към 25.08.2021г. на шахматистите на България и Румъния (с която заедно вървяхме в ЕС) и на България и Сърбия (която има с около 5% по-малко население от България) по възрастови групи на FIDE: