С присвоени пароли за административен достъп до този сайт едно лице цели да привлича непрекъснато внимание върху особата си с небивалици.

Една от тях беше, че видиш ли БФШ 1928 не се била регистрирала по ЗДДС и подлежала на санкции... Лъжа или некомпетентност? Лицето явно има ограничени познания по счетоводство и данъчно законодателство.

Сега същото лице твърди, че бил паднал лиценза на БФШ 1928, като цитира определение на ВАС по една частна жалба. Тя, обаче няма пряко отношение към лиценза за спорта шахмат. Не лъжете и не заблуждавайте шахматните клубове!

Да, факт е, че на първа инстанция ВАС отмени заповед на министъра на младежта и спорта, отнасяща се до лиценза, но същият този съд НЕ ДОПУСНА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на това свое решение.

И в момента се чака окончателно решение но не по частна, а по КАСАЦИОННА ЖАЛБА на ММС, решението по която ще дойде през 2022 г.

Както се казва, животът продължава, ще поживеем, ще видим. Но дори и лицензът да бъде временно отнет от БФШ 1928, то няма как да го получи БФШ, тъй като е осъдена на първа инстанция за големи дългове към ММС. Съвсем скоро това ще бъде потвърдено и от втората инстанция – Софийския апелативен съд, където вече делото е обявено за решаване.

А за случващото се в БФШ 1928 – www.chessbg.info